Hrvatski radio

Radio Zadar

Mališani naučili kako reciklirati i kompostirati

15.11.2017.

17:24

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari završila je projekt Zeleni vrtić, koji je financiran u sklopu natječaja za udruge Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša .

S obzirom na to da se u dječjim vrtićima svakodnevno poslužuju doručak i ručak, što rezultira određenom količinom otpada, važno je taj otpad pravilno zbrinuti. Članovi Udruge Ravni Kotari projektom su djecu iz skupine Bombončići  odgojiteljice Gabrielle- Anne Radulić, te skupine Loptice odgojiteljice Andree Kurtović uz ostale zaposlenike  vrtića Ciciban osvijestili o tome što je biootpad, kako pravilno odvajati otpad te kako koristiti kompost u vrtu.  

Glavni cilj projekta Zeleni vrtić bio je educirati djecu vrtića Ciciban kako pravilno odvajati biootpad sa ciljem smanjena ukupne količine otpada u vrtiću. 

Kroz projekt mališani su stekli znanja o načinima brige za okoliš i očuvanja prirode i ujedno stvorili naviku odvojenog odlaganja biootpada. 

Nives Rogoznica iz Eko Zadar održala je zanimljivu radionicu o kompostiranju. Djeca su kroz interaktivni pristup naučila kako da od kora voća i povrća, razgradivog kartona i papira, naprave kompost s kojim mogu oplemeniti svoj vrt ili travnjak. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.