Hrvatski radio

Radio Zadar

Mališani uče plivati

03.07.2015.

15:27

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na edukativnim radionicama o sigurnosti na vodi i zaštiti okoliša sudjelovalo je ukupno 300 djece uzrasta od 3 do 12 godina. Obuka neplivača počinje u ponedjeljak 06. srpnja u 16:45 sati.

U sklopu projekta Hrvatskog Crvenog križa Sigurnost na vodi nositelj projekta GDCK Biograd na Moru od 23. - 26. lipnja održao je edukativne radionice u dječjim vrtićima u Biogradu na Moru, Pakoštanima, Sv. Filipu i Jakovu i Turnju te u Pine beach resortu Pakoštane gdje se održavao kamp Plivačkog kluba Dupin koji je i partner projekta.

Na radionici u kampu sudjelovala su djeca Plivačkog kluba Dupin i Mladost te Vaterpolo kluba Mladost iz Zagreba. Radionice su vodili regionalna koordinatorica Službe spašavanja HCK Tanja Marinković te djelatnici GDCK Biograd na Moru.

U sklopu edukacije Kodeksa sigurnosti na vodi djeci je održano predavanje o očuvanju okoliša uz more i vode te su im podijeljene edukativne brošure. Predavanje o zaštiti i očuvanju okoliša održali su volonteri Udruge za zaštitu okoliša  Hippocampus koji su također partneri projekta.

Na edukativnim radionicama sudjelovalo je ukupno 300 djece uzrasta od 3 do 12 godina. Obuka neplivača počinje u ponedjeljak 06. srpnja u 16:45 sati kada će sa treninzima krenuti 3 grupe, u svakoj grupi je 15 djece. Obuka će započeti sa testiranjem polaznika te će se nakon toga nastaviti treninzi u sklopu dvotjedne obuke. Četvrta grupa će krenuti sa treninzima 13. srpnja te će obuku ukupno polaziti 60 djece neplivača.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.