Hrvatski radio

Radio Zadar

Maloljetnik (17) nabavio skoro kilogram marihuane za preprodaju

14.03.2019.

14:39

Autor:

Maloljetnik (17) nabavio skoro kilogram marihuane za preprodaju

Maloljetnik (17) nabavio skoro kilogram marihuane za preprodaju

Foto: - / -

Zadarska policija je prije dva dana u odvojenim akcijama uhitila 60-godišnjeg hrvatskoga državljanina porijeklom s Kosova, koji je u štali na benkovačkom području skrivao skoro kilogram heroina vrijedan oko 380 tisuća kuna, te 17-godišnjaka iz Zadra koji je posjedovao 822 grama marihuane.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske su u utorak 12. Ožujka proveli kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom rođenim u Republici Kosovo.
Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru, u selu na benkovačkom području izvršena je pretraga prostorija koje prijavljeni koristi, pri čemu je skriveno među balama sijena pronađeno i oduzeto ukupno 950,5 grama droge heroin namijenjene daljnjoj preprodaji na zadarskom narko tržištu.
Uz drogu pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje. Vaga i droga su oduzeti, te droga odmah poslana na vještačenje.
Preprodajom pronađenog heroina, osumnjičeni bi ostvario protupravnu novčanu dobit u iznosu od 380.000 kuna, budući da cijena droge heroin u količini od 1 gram na zadarskom narko-tržištu iznosi 400 kuna.
Uz kaznenu prijavu zbog Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama, 60-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom je ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu, nakon čega je odveden Sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji mu je odredio istražni zatvor.

Istoga dana, dakle 12. Ožujka u kasno večernjim satima, Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, proveli su kriminalističko istraživanje maloljetnikom sa zadarskog područja kod kojeg pronađeno i oduzeto 822 grama droge marihuana.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je prijavljeni maloljetnik drogu nabavio na zagrebačkom području s ciljem preprodaje na zadarskom narko tržištu.
Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež u Zadru podnesena kaznena prijava poradi počinjenja kaznenog djela "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama", iz. čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

Dovršeno kriminalističko istraživanje nastavak je niza uspješnih i složenih kriminalističkih istraživanja iz domene zlouporabe droga na području Policijske uprave zadarske. Operativni rad i aktivnost policije na samom početku ove godine rezultirali su ovom velikom zapljenom heroina, a u ovom periodu obrađeno je već više od 20 Kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.