Hrvatski radio

Radio Zadar

Mandre već 2 dana bez vode!

08.08.2013.

11:29

Autor: lm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mještani i turisti u Mandrama u općini Kolan na Pagu, posljednja se dva dana "bore" s nestašicom vode. Od direktora komunalnog društva Kolan, Željka Gligore doznajemo da je riječ o rušenju sustava do kojega je došlo zbog prevelike potrošnje vode zbog čega je ispražnjena glavna vodosprema.

Dok očekuju vodonosca koji bi trebao pomoći u riješavanju problema s nestašicom vode usred turističke sezone, pokušava se ukloniti i neke tehničke probleme koji bi mogli biti dodatni uzrok kolapsa sustava, kaže Gligora:

" Pokušavamo sad na određenim točkama riješiti tu mogućnost da utvrdimo da li su se doista ti čepovi mogli u transportnom cjevovodu pojaviti, da ih se anulira, odnosno pokušat ćemo ih riješiti zamjenom određenih fazonskih komada. Sad se nadamo da ćemo tijekom dana zadržati da ostane ta razina vode, znači ovih 12 litara po sekundi, da će zadržati tu visinu vodenog stupca. Nema tu nikakve veze s troškovima nepodmirenih obveza."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.