Hrvatski radio

Radio Zadar

14:51 / 27.10.2016.

Autor: A. Perica

Maraska park kreće u 3. izmjene, oporba sumnja u namjere investitora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kreću i treće izmjene plana Maraska, preduvjeta za nastavak projekta na tom području u koji turska Dogus grupa namjerava uložiti 100 milijuna eura u luksuzni kompeks. Odluku o tome sinoć je donijelo zadarsko Gradsko vijeće, očekivano, uz žestoku raspravu.

Ovo je tek prijedlog odluke o izradi trećih izmjena i dopuna detaljnog plana Maraska naglasio je uvodno Darko Kasap pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo. Odluku donosimo za cijelo područje obuhvata plana osim parcela na kojoj se nalazi hotel što je bilo predmet izmjena i dopuna plana na prošloj sjednici GV-a kazao je Kasap. Jeste li sigurni da su svi parametri utvrđeni zaključcima s prošle sjednice uvršteni u ovaj prijedlog - pitala je u ime kluba vijećnica Sabina Glasovac, a što se tiče investitora dodala:

                Što znači preispitati? Mi ih moramo obvezati da se pri izradi prijedloga plana struktno vodi računa o zaključcima Gradskoga vijeća.

Nemamo ništa protiv investicija i ne zanima nas odakle dolaze, koje su vjeroispovijesti ili boje kože - ponovila je stav Glasovac :

            Ali je činjenica i ponovit ću to ponovno, da ulazak bilo kojeg investitora koji traži suradnike u nekim ljudima koji su ozloglašeni po pitanju intervencija u prostor, njima nosi loš imidž.

S tim u vezi vijećnik Antun Novoselović spominjao se i predmeta uskočke obrade, a vijećnik akcije mladih Marko Pupić Bakrač, potaknut ovalnim zgradama iz video projekcije investitora, poslužio se poznatim stihovima:
                ... nit' su snjezi, nit' su labudovi,
                     nego šator age Hasan-age

te ponovo izrazio sumnje u namjere investitora: Mene isto tako ne zanima koje su vjere i boje kože investitori nego me zanima koje su njihove namjere, a ne čini mi se da su njihove namjere poštene.

A njegov stranački kolega Ante Rubeša uz ostalo dodao: Da su ovi i slični investitori poput ovih u Bosni napravili svoj grad i da je tamo Bosancima zabranjen pristup, meni ovo sve miriše na nešto slično poput toga.

Obraćajući se pročelniku Kasapu otišao je i korak dalje:

           Jel' vi kao i gospođa Sabolić ne vjerujete u postupanje Dogus grupe u Šibeniku točnije tamo u marini što su radili na način na koji su radili kako su kršili zakone RH? Jel' vi isto više vjerujete ratnim profiterima koji su opljačkali ovu državu i taj svoj prljav novac uložili u tu navodnu grupu, jel' vi isto više vjerujete njemu nego meni koji živim na ovom području, koji živi sa ovim područjem?

Pročelnik Kasap je na to samo ponovio o kojoj je točki Dnevnoga reda riječ i pozvao sve da sudjeluju na javnoj raspravi kada ona bude.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.