Hrvatski radio

Radio Zadar

Marexu bespovratnih 214 tisuća kuna

02.02.2018.

14:14

Autor: rzd

Marexu bespovratnih 214 tisuća kuna

Marexu bespovratnih 214 tisuća kuna

Foto: - / -

Tvrtka Marex-Elektrostroj d.o.o. koja se bavi proizvodnjom priključnih energetskih ormara za marine i autokampove i komunalne opreme, za projekt „Povećanje međunarodne konkurentnosti i izvoza kroz nastupe na međunarodnim sajmovima" dobila bespovratna sredstva u vrijednosti 214.000,00 kuna.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, Martina Dalić potpisala je danas na okruglom stolu pod nazivom „EU fondovi i izvoz“ ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za 23 poduzeća iz Hrvatske, među kojima je i zadarski Marex.

Ukupna vrijednost 23 potpisana ugovora u okviru poziva „Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća“ iznosi 14,5 milijuna kuna, a sredstva su namijenjena predstavljanju domaćih poduzeća na međunarodnim sajmovima, provođenju istraživanja tržišta radi plasmana usluga i proizvoda na međunarodna tržišta te sudjelovanju na poslovnim razgovorima.  

„Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta iz europskih fondova osigurava bespovratnu potporu malim i srednjim poduzetnicima kako bi kroz ulaganja u proizvodnju i lakši pristup međunarodnim tržištima povećali svoju konkurentnost i ostvarili rast. Tijekom protekle godine značajno se intenzivirao postupak dodjele bespovratnih EU sredstava, te je tako tijekom 2017. godine ministarstvo dodijelilo ukupno 1791 potpora za poduzetnike i  poduzetničku infrastrukturu vrijednih 2,23 milijarde kuna“, istaknula je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, dr. sc. Martina Dalić.

U sklopu projekta tvrtka MAREX ELEKTROSTROJ d.o.o. će predstaviti svoj glavni proizvod – pametni priključni ormar – na najvećem sajmu nautike na svijetu – Metstrade -  u Amsterdamu 2018. godine. „Glavni cilj nastupa na je povezivanje s potencijalnim partnerima, prezentacija proizvoda, istraživanje međunarodnog tržišta, što će rezultirati širenjem poslovanja i sklapanjem 4 međunarodna ugovora. Projekt će doprinijeti rastom prihoda od prodaje za 774.641 kn odnosno za 6 posto te rastom izvoza od 73.298 kn odnosno za 157 posto“, istaknula je Ana Baričić, direktorica tvrtke.

Poduzetnici iz Zadarske županije od 2015. godine do sada su povukli više od 100 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz poticaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u tom su razdoblju financirana sveukupno 23 projekta za poboljšanje konkurentnosti, podršku razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, razvoj poslovne infrastrukture, inovacije, kompetentnost i razvoj te razvoj poslovne infrastrukture. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.