Hrvatski radio

Radio Zadar

Marijana Dokoza predstavlja zbirku poezije "Prijestupnici" i roman "Njegova žena"

02.08.2022.

06:39

Autor: Radio Zadar

Knjiga Marijene Dokoze

Knjiga Marijene Dokoze

Foto: - / -

U Gradskoj knjižnici Zadar večeras u 19 sati bit će predstavljena zbirka poezije "Prijestupnici" i roman "Njegova žena" autorice Marijane Dokoze. 


Marijana Dokoza, spisateljica i novinarka, rodom iz Zadra, živi i radi u Njemačkoj, urednica je hrvatskog iseljeničkog medija Fenix Magazin. 


Autorica je dviju zbirki poezije (Sjene prošlosti, Dvorac tajni) i pet romana na hrvatskom jeziku (Izgubljeni u ljudskim mislima, Naranyjin plač, Grijesi, Njegova žena) te jednoga romana na njemačkom jeziku (Die Stimme).

Knjiga Prijestupnici

Knjiga Prijestupnici

Foto: - / -

Zadarska književnica i urednica najčitanijeg iseljeničkog medija Fenix-magazin, Marijana Dokoza, u Zadru, Biogradu na Moru i Šibeniku predstavlja novi roman "Njegova žena" te zbirku poezije "Prijestupnici" koju je napisala zajedno s autorom J.H.Macadom te za koju su osvrt napisali Željko Bebek, Petar Grašo i Đani Stipaničev.

Zadarska promocija bit će u utorak, 02. kolovoza, u dvorištu Gradske knjižnice Zadar s početkom u 19 sati.


U Biogradu na Moru, promocija će se održati, u utorak 10. kolovoza, u Turističkom informativnom centru ( Put Solina 4) s početkom u 20 sati. Promociju pod nazivom "Ljubav, more, život i iseljeništvo, organizira Udruga Hrvatsko Talijanski mozaik Rim.


Promocija u Šibeniku bit će 09. kolovoza u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" s početkom u 19 sati.


Autorica je u "Njegovoj ženi" priču izgradila na istinitoj životnoj sudbini žene koju je upoznala i kojoj je za potrebe romana promijenila ime, a isto je učinila i s drugim likovima kako bi izbjegla neugodnosti i sukobe. Opisani događaji u romanu su istiniti. Riječ je o istinitoj priči žene koja je majka dvoje djece koju je dobila u braku s čovjekom koji je u ratu u Bosni i Hercegovini s još jednim muškarcem silovao maloljetnu djevojčicu. Tu užasnu istinu doznala je kad su se djeca već rodila i kad su njega uhitili. Djevojčica koje je silovao ubila se puno godina kasnije kad je suđenje već završilo.


Prijestupnici - razgovor ljubavnika

Književna udruga iz Zadra "ZaPis" objavila je zbirku pjesama "Prijestupnici" autorice Marijane Dokoze i pjesnika J.H.Macada. Pjesme su pisane u obliku pisama ljubavnika koji se nalaze u zabranjenoj ljubavi. Od tuda i naslov "Prijestupnici". U predstavljanju će sudjelovati i J. H. Macado, Iva Pejković i Sandra Marelja te glazbena pratnja na gitari Goran Kovačević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici