Hrvatski radio

Radio Zadar

Marijo Baljak: "Jako puno očekujemo od ove sezone"

14.09.2022.

11:55

Autor: Željko Kapelari

Kuglački klub Zadar

Kuglački klub Zadar

Foto: Ž. Kapelari / Radio Zadar

Kuglački klub Zadar slavljem u 1. kolu kod splitskog Poštara 6:2 na najbolji mogući način je otvorio novu sezonu natjecanja u Prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi. 

Sezona je ovo od koje Zadrani jako puno očekuju i to s punim pravom. Momčad se strahovito pojačala tu su imena poput Hrvoja Marinović, Csingor Baranya , Radovana Vlajkova, Milana Uzelca, Stanko Čote, Boris Benedika te domaćih snaga Marija Baljaka, i Ivice Perića. 


Očekivanja su velika, potvrdio nam je to i kapetan sastava iz Mocira, Marijo Baljak.


- Od onih naših slavnih dana kada smo osvojili Ligu prvaka i brojne naslove nismo izgledali ovako moćno. I ja sam na neki način iznenađen koliko smo se pojačali. Predsjednik Josip Kartelo je napravio sjajni posao. Sada u ekipi imamo 12 igrača koji svi mogu ravnopravno konkurirati za nastup i zbog svega su nam i ambicije malo porasle za razliku od lani. Moram priznati da smo čak i mrvicu opterećeni činjenicom da smo favoriti za naslov prvaka uz, naravno, Zaprešića i Mertojaka.


Uz domaće prvenstvo Zadar će ove sezone igrati i europski NBC Cup preko kojeg će pokušati dohvatiti mjesto u Ligi prvaka. Za to će im biti potrebno osvojiti jedno od prva tri mjesta na turniru koji će se početkom idućeg mjeseca održati u rumunjskom gradu Cluju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.