Hrvatski radio

Radio Zadar

Marini u Sutomiščici, nagrada "Zlatno" sidro" Jutarnjega lista

27.09.2018.

12:10

Autor: Toni Pajkin

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Foto: - / -

Ljetna akcija „Nautička patrola Jutarnjeg lista“ koja je trajala od 20. lipnja do 15. kolovoza ove godine obuhvatila je 34 marine od Umaga do Dubrovnika s ukupno 11.500 vezova. U anketi više od 1000 nautičara pobjedila je marina u Sutomišćici.

Ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić će u petak, 28. rujna 2018. godine, posjetiti Biograd na moru povodom svečane dodjele nagrade „Zlatno sidro 2018.“ Nautičke patrole Jutarnjeg lista za najbolju marinu u Hrvatskoj. 

Svečana dodjela nagrada „Zlatno sidro“ započet će u Marini Kornati u petak 28. rujna 2018. godine u 11:00 sati.

Nakon okupljanja u Marini Kornati,  uzvanici će se jahtom Nada uputiti na svečanu ceremoniju dodjele na otoku Ugljanu, do marine Sutomiščica, pobjednice Zlatnog sidra. U slučaju lošijih vremenskih uvjeta, svečana dodjela održat će se u Marini Kornati u Biogradu, također s početkom u 11:00 sati.

Ova nagrada finale je ljetne akcije „Nautička patrola Jutarnjeg lista“ koja je trajala od 20. lipnja do 15. kolovoza ove godine. Akcijom su obuhvaćene 34 marine od Umaga do Dubrovnika s ukupno 11.500 vezova, dok je anketnim upitnikom obuhvaćeno o više od tisuću nautičara, tj. svaki deseti gost marine. Cilj akcije bio je utvrđivanje i uspoređivanje kvalitete usluga hrvatskih marina radi unapređenja kvalitete hrvatskog nautičkog turizma, a sve u organizaciji Hanza Medije te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.