Hrvatski radio

Radio Zadar

Mario Milolov u Neviđanima pokrenuo Boksački klub Pašman

15.03.2023.

10:42

Autor: HRT RADIO ZADAR

Boksački klub Pašman

Boksački klub Pašman

Foto: BK Pašman / /

Odnedavno, točnije od mjeseca listopada prošle godine na otoku Pašmanu u mjestu Neviđane s radom je krenuo Boksački klub Pašman. Osnivač i pokretač je kondicijski trener i trener boksa, Mario Milolov. 

Mario je odrastao u Zagrebu, nakon smrti oca došao je na Pašman i sve ostalo je povijest.


- Tako nekako, velika želja mi je bila kad sam došao na otok omogućiti svim žiteljima otoka još neke dodatne sportske sadržaje kojih je uvijek malo kako za djecu tako i za odrasle. Nije bilo teško se odlučiti i sada vidim da je to bio pun pogodak. Ljudi su jako pozitivni, svi su zainteresirani i povratne informacije su odlične i to mi puno znači.


Školu boksa za osnovnoškolce i srednjoškolce i rekreativni boks za odrasle održavaju se u sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor u Neviđanima.


- Imamo grupu za djecu od 6 do 11 godina kojih je sada 20 -ak, što se tiče odraslih imamo rekreativni boks za žene i muške. Treniramo, družimo se i stvaramo pomalo jednu lijepu priču.


Mario je cijeli svoj život u sportu, boks je ipak na broju jedan.


- Aktivno sam se natjecao tri godine, trenirao sam boks sedam godina. Imam dosta iskustva i želim to svoje znanje prenijeti i na mlađe naraštaje.


Milolov se priključio i Boksačkom savezu Zadarske županije.


- To me posebno veseli, vrlo brzo sam stupio u kontakt s predsjednikom Saveza, Hrvojem Marićem. Imamo dosta zajedničkim planova i idemo polako u njihovu realizaciju.


Natjecanja?


- To je ono čemu težimo ali nema žurbe. Puno rada je još ispred nas, nigdje nam se ne žuri. Boks je jako specifičan i idemo korak po korak, doći će i natjecanja vrlo skoro, uopće ne sumnjam u to – za kraj će Milolov.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.