Hrvatski radio

Radio Zadar

Marjana Botić o izmjenama Poslovnika GV-a

04.07.2017.

11:37

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska vijećnica Akcije mladih i Mosta, Marjana Botić, medijima je poslala prijedlog izmjena Poslovnika rada Gradskog vijeća Grada Zadra koji su jučer na Odboru za poslovnik podržali s tri glasa vladajućih prema dva glasa opozicije. Vijećnica Botić prijedlog izmjena drži sramotnim i ponižavajućim.

Vjećnica Botić, kako uz ostalo navodi, razočarana je prijedlogom Poslovnika rada Gradskog vijeća Grada Zadra te ga drži sramotnim i dodatnim ponižavanjem Gradskoga vijeća. Smatrajući prijedlog Poslovnika usmjerenim protiv oporbe vijećnica Marjana Botić uz ostalo ističe da prema prijedlogu izmjena poslovnika zaštitari mogu vijećnike udaljiti sa sjednice: 

Naime u čl. 86. st. 4 u novom prijedlogu glasi: „ Ako se vijećnik nakon izricanja ove mjere (isključenja sa sjednice op.a.) ne udalji sa sjednice, predsjednik Vijeća može zatražiti od zaštitarske službe Grada da vijećnika udalji sa sjednice".

Da li je to prijetnja nama? – pita, uz ostalo, u podužem dopisu vijećnica Marjana Botić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.