Hrvatski radio

Radio Zadar

Marko Pupić Bakrač iznio svoju stranu priče

23.10.2020.

11:58

Autor: Vladimir Šetka

Marko Pupić Bakrač iznio svoju stranu priče

Marko Pupić Bakrač iznio svoju stranu priče

Foto: - / -

Vijećnik Akcije mladih u zadarskoj županijskoj Skupštini Marko Pupić Bakrač, koji je jučer čitav dan proveo u policiji te zaradio kaznenu prijavu za prijetnju županu Božidaru Longinu objavljenu prije 15 dana na društvenoj mreži, danas se obratio medijima.

Tvrdi, kako je to pokušaj da ga se uz pomoć represivnog aparata ušutka, a spominjanje ražnja, tvrdi, bilo je figurativno: U objavi u kojoj se ja osvrćem na unutarstranačke stvari koje se događaju unutar HDZ-a, to nije nikakva prijetnja, to se moglo protumačiti na sto načina, zašto se protumačilo kao prijetnja i zašto se meni šalje policija?
A u kući su mu pronašli i zračnu pušku, koju nije držao na propisan način - u ormaru, jer se, kako kaže, od ove godine promijenio zakon: Čitam naslov da sam ja držao oružje na nelegalan način. I sad vi to možete protumačiti u kontekstu onoga što se događa danas u državi, ovog terorističkog čina kojio je bio na Markovom trgu, takav kakav je, da sam ja sa tim oružjem spremao nakakav teroristički akt. 
Županijska vijećnica Marjana Botić dodaje kako ne vjeruje da se župan Longin prepao za svoj život, te navodi da je Pupić Bakrač priveden dan nakon Županijske skupštine: Jer je na toj županijskoj skupštini na niti pola metra od njega bio prpošan, veseo!
Pupić Bakrač smatra kako mu se sve ovo događa jer godinama upozorava na kriminal i korupciju, te na činjenicu da ni policija ni DORH ne reagiraju na njegove prijave. Postavlja pitanje kako to da policija ni nakon šest godina nije pronašla osobu koja mu je bacila eksplozivne naprave u dvorište: Mene apsolutno, iskreno da vam kažem niti ne zanima tko je to bacio, mene zanima nalogodavac.
A hoće li nakon kaznene prijave dobiti i optužnicu, bit će poznato nakon odluke Općinskog državnog odvjetništva.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.