Hrvatski radio

Radio Zadar

Maske i dezinficijensi za starije i slabijeg imovinskog stanja 16.11.

06.11.2020.

08:46

Autor: sdražić

Sanjin Strukic/PIXSELL- ilustracija

Sanjin Strukic/PIXSELL- ilustracija

Foto: - / -

Zadarskom Crvenom križu sljedeći tjedan 11. studenoga stiže 669 paketa zaštitnih maski i dezinficijensa. Pakete će dobiti i društva u Benkovcu, Obrovcu, Pagu i Gračacu, a u Zadar će biti dopremljeno 138 paketa.U ponedjeljak 16.kreće podjela za osobe starije od 65 godina i slabijeg imovinskog stanja.

Inače, akcija počinje danas . Nacionalni logistički centar Hrvatskog Crvenog križa u petak, 6. studenoga 2020. u 11 sati, u povodu početka akcije „Čuvajmo ih“, u sklopu koje će biti podijeljene maske i dezinficijensi za 23.000 starijih osoba slabijeg imovinskog statusa.

Hrvatski Crveni križ od početka pandemije aktivno pomaže građanima u potrebi s naglaskom na starije i nemoćne članove našega društva koji su posebno ugroženi. U okviru projekta „Čuvajmo ih“, ovaj tjedan iz Nacionalnog logističkog centra Hrvatskog Crvenog križa prema društvima Crvenog križa diljem Hrvatske kreće distribucija paketa koji sadržavaju osobnu zaštitnu opremu. 

Projektom „Čuvajmo ih“ bit će obuhvaćeno 23.000 osoba koje su starije od 65 godina i koje žive u siromaštvu. Njima će biti podijeljeni  dezinficijensi i zaštitne maske, a sve s ciljem smanjenja rizika od zaraze korona virusom. Hrvatski Crveni križ ovim projektom želi smanjiti širenje zaraze među najranjivijom društvenom skupinom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.