Hrvatski radio

Radio Zadar

Maske obvezne i na pomorskim linijama

25.06.2020.

08:35

Autor: HRT Radio Zadar

Maske obvezne i na pomorskim linijama

Maske obvezne i na pomorskim linijama

Foto: - / -

Odlukom Nacionalnog stožera nošenje maski obvezno je i za sve putnike u pomorskom prijevozu, obavijestila je Agencija za obalni linijski promet. Priopćenje Agencije donosimo u cijelosti .

Nastavno na Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o izmjeni Odluke načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, od danas 24. lipnja 2020. godine u 24:00 sata svi vozači, ostali zaposlenici u prijevoznim sredstvima javnog prometa i putnici u javnom prometu obvezni su za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice te se pridržavati općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na vožnju javnim prometom.

Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju ukoliko se u prijevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.