Hrvatski radio

Radio Zadar

Maskenbal Ptica posvećen važnosti odnosa čovjeka i močvare.

05.02.2016.

11:31

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Javna ustanova Parka prirode Vransko jezero u obilježavanje Svjetskog dana močvarnih staništa ove je godine uključila učenike područnih i osnovnih škola iz okolice Parka kroz aktivnosti izrade Maski Ptica močvarica i sudjelovanje u 4. po redu "Maskenbalu ptica" - likovno-pokladnom natjecanju.

Izrađivanje maski ptica močvarica poput Čaplje dangube, Ćubastog gnjurca, Vivka, Liske, Vodomara i brojnih drugih vrsta, predviđeno je u sklopu nastave likovne kulture ili biologije te razredne nastave u osnovnim školama u razdoblju od 26. siječnja - 8. veljače.

Ove godine u maskenbalu ptica sudjeluju učenici područnih škola Vrgada, Radašinovci, Raštane Gornje, Banjevci, Tkon te osnovne škole Sv. Filip i Jakov. Djelatnici Javne ustanove Parka prirode Vransko jezero će posjetiti škole prema dogovorenom rasporedu u razdoblju od 8. - 11. veljače te učenike koji su izradili maske nagraditi.

Ovogodišnji Maskenbal Ptica posvećen je važnosti odnosa čovjeka i močvare. Učenici će kroz interaktivno predavanje stručne službe Parka prirode naučiti nešto o pticama močvaricama Vranskog jezera i o važnim ulogama močvara te na koji način možemo koristiti njezine blagodati a da je sačuvamo za budućnost.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.