Hrvatski radio

Radio Zadar

Maslinari u Veroni

07.04.2013.

08:38

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijska gospodarska komora 7.put na poljopivrednom sajmu SOL, zadarski maslinari predstavljaju svoja djevičanska maslinova ulja

Nekoliko maslinara sa šireg zadarskog područja otputovalo je u organizaciji Županijske komore Zadar u Veronu. Tamo danas počinje četverodnevni poljoprivredni sajam SOL & Agrifood. Riječ je o jednom od najvećih maslinarskih sajmova u Europi koji od ove godine obuhvaća i proizvode prehrambene industrije odnosno tjesteninu. U Veroni će se predstaviti nekoliko obiteljskih gospodarstava sa svojim djevičanskim maslinovim uljima.

"Sajam je idealno mjesto za razne inicijative i radionice vezane uz podizanje kvalitete proizvoda i usporedbe s drugima. Također kroz inicijative Buyers Club, Walk around oil tasting pokušava se što bolje spojiti kupce i proizvođače i predstaviti proizvod. Ove godine novost je Salone internazionale della pasta, koji želi predočiti sve prehrambene vrijednosti tjestenine i mediteranskog načina prehrane. U sklopu sajma održava se i međunarodno natjecanje maslinovih Sol d'oro", kaže tajnik zadarske komore Denis Ikić.

Na štandu veličine 16 m2 predstaviti će se OPG Ivica Vlatković iz Novigrada, PZ Maslina i vino iz Polače, OPG Mate Dušević Ljubač, Farm Pino obrt Katun, Ipša d.o.o. Livade, Uljara Bilaja iz Marine, Obrt Buršić iz Brtonigle i OPG Živko Dražin Kaštel Kambelovac. Posjetiteljima štanda predstaviti će se istarska i dalmatinska ekstra djevičanska maslinova ulja te će moći usporediti naša ulja sa maslinovim uljima iz drugih zemalja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.