Hrvatski radio

Radio Zadar

Mate Lukić: Da ostavka je konačna, a na zabavi nisam sudjelovao !

18.06.2021.

19:48

Autor: Filip Buzov

Hrt Zadar

Hrt Zadar

Foto: - / -

Mate Lukić, voditelj postrojbi Civilne zaštite Zadar oglasio se na svom Facebook profilu kako daje ostavku na to mjestu. Dio lokalnih medija piše kako je tome kumovala korona zabava na Sinjoretovu, a na kojoj je policija zatekla i samog Lukić te ga novčano kaznila.

On nam je sam u izravnom telefonskom razgovoru potvrdio da je novačno kažnjen uz oštar demantij da je bio sudionik zabave, zbog čega je i priložio žalbu. 

Iako očekuje da će dokazati svoju istinu, ostavku je kaže dao nakon više od godinu dana intezivnog rada na terenu iz kako kaže moralnih razloga. Evo što tvrdi sam Lukić koji živi u blizini prostora gdje je organizirana korona zabava.
Ja sam izašao kad sam vidio da se tamo nešto događa, već je policija došla, i kako sam prišao bliže ja samo kao običan civil tu zapisan na otvorenome, dakle na nikakvom prostoru, na nikakvoj zabavi, ja samo odmah poslao svoje očitovanje par dana poslije, oni su to zaprimili, i kroz par dana očekujem kako će mi biti skinuta ta kazna od 500 kuna ...ali iz moralnih razloga, tu samo već godinu i tri mjeseca u svim ovim okolnostima, i evo meni je na kraju drago da ulazimo u sezonu, da pandemija završava....  

Mate Lukić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.