Hrvatski radio

Radio Zadar

Mate Lukić i Dalibor Barešić isključeni iz HSP AS

31.10.2017.

09:25

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Časni sud HSP-a dr. Ante Starčević jučer je donio odluku o isključenju Mate Lukića i Dalibora Barešića iz stranke zbog, kako se navodi u priopćenju te stranke, kršenja statuta i etičkog kodeksa stranke. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Temeljem zaprimljenog prijedloga o pokretanju stegovnog postupka protiv Dalibora Barešića i Mate Lukića koji je stigao dana 28.10.2017. Časni sud HSP AS na svojoj sjednici održanoj u Zagrebu, 30.10.2017., u središnjem uredu Čulinečka 119 s početkom u 17,00 sati utvrdio je kako je povrijeđen Statut HSP AS i Etički kodeks te sukladno članku 18. Statuta HSP AS donio je jednoglasnu odluku o isključenju Dalibora Barešića i Mate Lukića iz Stranke te brisanju iz evidencije članstva. 

Na osnovu zaprimljenog predmeta o pokretanju stegovnog postupka protiv Dalibora Barešića utvrđeno je kako je povrijeđen Statut HSP AS i Etički kodeks zbog  nepoštivanja Statuta HSP AS i Etičkog kodeksa, zbog nepoštivanja odluka viših stranačkih tijela HSP AS, zbog  sazivanja nepostojećih stranačkih tijela, a istovremeno nije u godini dana sazvao niti jednu sjednicu županijskog vijeća HSP AS Zadarske županije, zbog samostalnih sastanaka s predstavnicima koalicijskih partnera, zbog prikrivanja i dostave lažnih podataka o dogovorenim pozicijama na razini Zadarske županije (isto je bio dužan dostaviti na sjednici Predsjedništva u Biogradu ali je svjesno krivotvorio prikazane podatke). 

Na osnovu zaprimljenog predmeta o pokretanju stegovnog postupka protiv Mate Lukića utvrđeno je kako je povrijeđen Statut HSP AS i Etički kodeks zbog nepoštivanja Statuta HSP AS i Etičkog kodeksa, zbog patološkog lažnog iznošenja neistina o stranačkim dužnosnicima i izmišljanju nepostojećih razgovora s njima, zbog nekoordiniranih javnih istupa u kojima su iznošeni neistiniti podaci i zbog nepoštivanja stranačke odluke kojom mu se zabranilo iznositi pismena očitovanja koja su obilovala pravopisnim i gramatičkim greškama te je i na taj način nanesena šteta samoj stranci, zbog dostave stranačkih dokumenata i podataka dužnosnicima drugih stranaka od kojih je s nekima i obiteljski povezan s ciljem stjecanja pozicije i osobne koristi. 

Stranka se ograđuje od svih njihovih daljnjih medijskih istupa, a javnost će biti obaviještena o osobama koje će nastaviti započete projekte na razini Zadarske županije u ime HSP AS.

predsjednik Časnog suda HSP AS

Stjepan Ranogajec

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.