Hrvatski radio

Radio Zadar

08:14 / 13.06.2022.

Autor: Željko Kapelari

Mate Perinović i Ivica Žagar u sastavu Hrvatske reprezentacije košarke u kolicima na EP u Sarajevu

Mate Perinović i Ivica Žagar

Mate Perinović i Ivica Žagar

Foto: HSKK / //

U Sarajevu se do 22. lipnja održava Europsko prvenstvo B i C divizije u košarci u kolicima na kojem će u sastavu Hrvatske nastupiti i dva predstavnika Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar, Mate Perinović i Ivica Žagar.

Hrvatska nastup na Europskom prvenstvu u Sarajevu otvara 15. lipnja protiv Mađarske, dan kasnije na rasporedu je utakmica protiv Bugarske, 17. lipnja protiv Bosne i Hercegovine zaključit će prvi krug.


- Gledao sam sve prošlogodišnje utakmice reprezentacije na Europskom prvenstvu, meni je to sve izgledalo dobro, ali svi kažu da smo ove godine još bolji. Iskreno, očekujem sve tri pobjede u skupini, uvjeren sam da ćemo osvojiti prvo mjesto u skupini, a za dalje ćemo vidjeti što će biti, samouvjeren je Mate Perinović.


Mate Perinović je novak u reprezentaciji, baš kao i Ivica Žagar.


- Pripreme su bile odlične, naporne, nema se tu što puno reći. Umorili se jesmo, ali tako i treba biti, kaže Žagar, koji u potpunosti dijeli mišljenje sa svojim klupskim i reprezentativnim suigračem, ali i cimerom.


- Mislim da se trebamo još malo uhodati i malo bolje uigrati, nedostajalo nam je nešto treninga da smo svi kompletni, ali vjerujem da će to doći na svoje. Trema? Za sada je nema, ali kada se uđe na teren vidjet će se hoće li je biti. No, ako je i bude, to će biti samo prvih nekoliko minuta. Igrali smo utakmicu protiv Slovenije koja je odlična reprezentacija, mislim da nas sve takve utakmice očekuju na Europskom prvenstvu. Neće biti lakog suparnika i morat ćemo dati sve od sebe za pobjedu, zaključio je Ivica Žagar.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.