Hrvatski radio

Radio Zadar

Matej Nevešćanin dobitnik državne nagrade HOO "Dražen Petrović" u kategoriji Sportaš - Najveća Nada Hrvatskog Sporta!

09.09.2022.

11:26

Autor: Željko Kapelari

Matej Nevešćanin

Matej Nevešćanin

Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik

Zadarski skakač u vodu Matej Nevešćanin dobitnik je državne nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora “Dražen Petrović” u kategoriji Sportaš – Najveća Nada Hrvatskog Sporta.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje darovitim mladim sportašima za postignute izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj.


- Ovo je uistinu jako sretan i važan trenutak za mene. Drago mi je da su moji rezultati prepoznati i da sam dobio jednu ovako veliku i vrijednu državnu nagradu. Hvala svima, ovo mi jako puno znači i veliki mi je motiv i znak da sam na pravom putu. Hvala Gradu Zadru, Snježani Jurinić i Denisu Karloviću što su uz nas već deset godina – rekao je Nevešćanin.


Matej je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u skokovima u vodu koje je održano u Ukrajini (Kijev) 2021 godine osvojio brončanu medalju s daske od 1 metra dok je kao mlađi junior s daske od 3 metra iste godine bio brončani na Europskom prvenstvu u Rijeci. Ove, 2022. godine je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu u sinkro skokovima s Davidom Ledinskim bio treći s daske od 3 metra. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.