Hrvatski radio

Radio Zadar

Među uhićenima i načelnica Gračaca?

29.05.2020.

13:14

Autor: hrt

Filip Brala/PIXSELL

Filip Brala/PIXSELL

Foto: - / -

U akciji MUP-a i PNUSKOK-a u Zagrebu, Splitu, Kninu i Gračacu u tijeku su uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Među uhićenima su državna tajnica Ministarstva uprave i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić te načelnica Gračaca Nataša Turbić.

- Mogu reći da sam jutros došla na posao, zatekla zatvorenu općinu, vrata su bila zaključana. Bila sam zaprepaštena, što se događa. Otvorio mi je jedan interventni policajac i rekao da ne mogu ući, jer je zatvoreno. Kad sam mu rekla da tu radim, odgovorio mi je da mogu ući i pustio me u moj ured. Međutim, on i još jedan njegov kolega su sjedili ispred ureda načelnice i čuvali su ured, rekla nam je zamjenica načelnice Općine Gračac Rajka Rađenović (SDSS). Na pitanje o statusu načelnice i je li uhićena, odgovorila je kako o tome ne zna ništa. Predsjednik Općinskoga vijeće Tadija Šišić (HDZ) kratko nam je potvrdio da je u zgradi Općine bila policija, te da je to sve što zna. Ni on nam nije znao reći je li načelnica Turbić uhićena. – Nisam je vidio, tako da ništa ne znam, kratko nam je odgovorio.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.