Hrvatski radio

Radio Zadar

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

27.01.2022.

12:06

Autor: Radio Zadar

default error photo

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta - 27. siječnja, u ulaznom dijelu Knjižnice izložili smo Citate velikih i malih ljudi u borbi protiv diskriminacije, tematske citate koje su priredili učenici Gimnazije Vladimira Nazora s prof. povijesti Tihanom Magaš. ​

Na interaktivnom ekranu Helgi prenosimo virtualno predstavljanje hrvatskog izdanja knjige „Sve o Anne Frank“. Na predstavljanju sudjeluju: urednica knjige Dubravka Đurić Nemec, prof., prof. dr. sc. Dubravka Težak, Anabela Crnković, prof., učiteljica mentorica te moderatorica dr. sc. Martina Perić. Autori knjige pokušali su odgovoriti na pitanja koja djeca i mladi često postavljaju prilikom posjeta Kući Anne Frank: Zašto je Hitler mrzio Židove? Gdje leže uzroci holokausta? Tko je izdao Anne? Je li ljudima koji su se skrivali bilo dosadno?, ali i upozoriti mlade ljude na opasnosti koje nosi antisemitizam, rasizam, diskriminacija i ukazati im na važnost slobode, jednakih prava i demokracije. Organizator događanja je Naklada Ljevak, a predstavljanje se održalo u sklopu programa „Učitelji u fokusu: vrijeme je za knjigu“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.