Hrvatski radio

Radio Zadar

Međunarodni je dan volontera

05.12.2013.

06:14

Autor: FB

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Volonterski centar Zadar dodijelit će danas nagrade istaknutim volonterima i organizacijama koje su doprinjele razvoju civilnog društva u Zadarskoj županiji. Svečanost u povodu Međunarodnog dana volontera priređuje se u Muzeju antičkog stakla.

Povodom  Međunarodnog dana volontera, Volonterski centar Zadar organizira prigodnu prodaju fritula na Širokoj ulici i prigodni program dodjele nagrade za volonterstvo koji će se održati u prostorijama Muzeja antičkog stakla, Zadar.

Volonteri - učenici zadarske Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole danas će na Kalelargi praviti, te uz simboličnu cijenu prodavati fritule. Prikupljena sredstva učenici su namijenili dvojici kolega koji se zbog teškog zdravstvenog stanja nalaze na medicinskoj rehabilitaciji u toplicama. Akcija se priređuje od 9 do 12 sati.

Međunarodni Dan volontera obilježava se i u Pučkoj kuhinji Caritasa Zadarske nadbiskupije s početkom u 11,30 sati. U Caritasu djeluju volonteri, pa se želi naglasiti važnost volontiranja i promovirati volontiranje među sugrađanima. Osobe iz javnog i političkog života  Zadra i Županije dijeliti će ručak  korisnicima Pučke kuhinje  kako bi se promovirale vrijednosti i razvoj volonterstva na zadarskom području

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.