Hrvatski radio

Radio Zadar

08:26 / 08.03.2017.

Autor: HRT centar Zadar

Međunarodni je dan žena

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Dana žena danas u Zadru brojna događanja. Obilježavanje današnjeg dana prosvjedima i akcijama u Zadru organiziraju SDP, HSLS, sindikati, Bleke i konji i drugi .

Na velikoj pijaci predsjednica zadarskog SDP-a i kandidatkinja za gradonačelnicu Sabina Glasovac dijelit će karanfile u povodu Međunarodnog dana žena. Večeras u 18 sati zadarski SDP organizira Marš žena za prava žena, koji će krenuti uz Perivoja slave pokraj crkve Gospe od zdravlja.

A HSLS-ov kandidat za gradonačelnika na Narodnom trgu će dijeliti cvijeće Zadrankama te upozoriti na nezavidan položaj žena u našem društvu. Poručiti će i da je bolji Zadar moguć samo uz uvažavanje žena i njihovo snažnije uključivanje u javne poslove. 

Povodom Međunarodnog dana žena - Novi sindikat, TEHNOS-strukovni sindikat radnika HEP-a i Građanska prosvjedna inicijativa iz Zadra na inicijativu Marijane Botić iz Akcije mladih organizira prosvjed kako bi upozorila ne sve nedolične uvjete rada u trgovačkim lancima. Prosvjedna akcija počinje okupljanjem ispred trgovačkog lanca na Relji, nastavlja se prosvjednom šetnjom uz uvalu Jazine, kroz grad, pa preko zadarskog suda gdje će se tihom akcijom upozoriti na (ne)rad istih, do Narodnog trga gdje će biti smješten štand građanske inicijative aktivista i sindikalista trgovačkih djelatnica i djelatnika. 

Iz protesta protiv Valentinova koji diskriminira žene koje nisu zaljubljene ili nemaju partnera performans na Branimirovoj obali danas od 9 do 11 sati organiziraju Bleke i konji.  Dan žena ili Majčin dan, poručuju iz KUD-a  svim ženama daje do znanja da su iste i bar na taj dan ako ne i kroz godinu moraju biti darivane od sviju nas. 

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.