Hrvatski radio

Radio Zadar

Memorijal Damira Zdrilića

01.05.2019.

08:16

Autor: HRT Radio Zadar

Memorijal      Damira Zdrilića

Memorijal Damira Zdrilića

Foto: - / -

U srijedu 01.05. održava se šezdeseta po redu „Velika Nagrada 1. Svibnja“, biciklistička utrka koja se vozi i u spomen na Damira Zdrilića, zadarskog cestovnog biciklistu koji je kao branitelj poginuo u Domovinskom ratu, a u svojoj mladosti se aktivno bavio biciklističkim sportom.

Utrka će se održati na prometnicama koje spajaju Ploču, Dračevac i Babindub u ukupno 13 kategorija. 

U 13 sati je zakazan start najmlađih 6 kategorija koje će odvoziti 3 kruga dok će se ostalih 7 kategorija od 14 sati nadmetati na dužini od 52km i sedam puta prolaziti kroz startno-ciljni prostor. 

U Zadar po prijavama dolazi stotinu biciklista iz 16 hrvatskih i 5 slovenskih klubova što i ove godine utrku čini  najatraktivnijom u kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza. 

Uspon na Dračevac,uske okuke iznad bibinjskog kamenoloma,oštar spust prema Babindubu te sam brdski  cilj na Ploči sigurno će zaokupiti pažnju gledatelja koje ovim putem pozivamo da dođu na Ploču i Dračevac i bodre sve natjecatelje, a prije svih mladu i perspektivnu generaciju zadarskih biciklista. 

Dodjela nagrada i proglašenje pobjednika je zakazano između 16,30 i 17 sati u atriju hotela „PORTO“ (Nikole Jurišića 2).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.