Hrvatski radio

Radio Zadar

Meri Matešić Sičić direktorica komunikacija Dogus grupe

14.04.2016.

12:08

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naša sugrađanka Meri Matešić Sičić početkom travnja iz Hrvatske turističke zajednice prešla je na novu poziciju, pa karijeru nastavlja kao direktorica Komunikacija i marketinga Dogus grupe u Hrvatskoj.

Do imenovanja na poziciju direktorice Komunikacija i marketinga Dogus grupe, Meri Matešić Sičić radila je u Hrvatskoj turističkoj zajednici gdje je od listopada 2012.godine bila na poziciji direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. Karijeru u turizmu počela je graditi prije 16 godina, u turističkoj agenciji u Zadru.

Do 2008. godine poslovne je izazove nastavila prihvaćati u austrijskom Falkensteineru, gdje je usavršavala svoja znanja iz područja prodaje, marketinga i odnosa s javnošću, dok početkom 2008. odlazi u London kao direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice, gdje je provela punih pet godina.Jedna od najboljih potvrda njenog londonskog rada i zalaganja za promicanje Hrvatske kao turističke destinacije, uz brojne kvalitetne pomake i rezultate na tržištu, svakako je nagrada čitatelja The Sunday Times Travel Magazina koji su Hrvatsku proglasili trećim najboljim europskim odredištem u kategoriji European Beach Destination.

Meri Matešić Sičić završila je turizam i kulturu na zadarskom Filozofskom fakultetu, a od studentskih dana zanimalo ju je i novinarstvo pa je svoja prva poslovna iskustva stekla u zadarskom dopisništvu Večernjeg lista. No, nakon četiri godine rada u novinarstvu, na samom početku 2001. godine, Meri Matešić Sičić kao svoj poziv izabrala je turizam i on je ostao njen životni poslovni odabir.

Izuzetno sam sretna i počašćena biti dio tima Dogus Grupe, jednog od najvećih konglomerata u Turskoj i korporativnog lidera u regiji. Dugogodišnjim poslovanjem i vrhunskim iskustvom te izvrsnošću usluge, Dogus grupa vodi se zadovoljnim klijentima i povjerenjem koje se neizostavno vraća. Kao rezultat takvog pristupa, Dogus je stvorio brendove koji su danas globalno prepoznati i cijenjeni. Očekuje me izazovno razdoblje i puno posla na novom radnom mjestu, no, uz okolinu koja uistinu nadahnjuje, ljubav prema poslu, dosadašnje iskustvo i znanje, vjerujem da uspjeh neće izostati i da ćemo zajedno stvarati novo poglavlje u hrvatskom turizmu, a za koje postoji itekako mnogo prostora, istaknula je Meri Matešić Sičić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.