Hrvatski radio

Radio Zadar

Meštrović iz Inicijative povremeni prijevoz: U problemu smo i trebamo pomoć

14.05.2020.

14:16

Autor: Željko Kapelari

Meštrović iz Inicijative povremeni prijevoz: U problemu smo i trebamo pomoć

Meštrović iz Inicijative povremeni prijevoz: U problemu smo i trebamo pomoć

Foto: - / -

I u Zadru kao i u ostalih sedam gradova u Hrvatskoj danas je održan drugi mirni prosvjed Inicijative povremeni prijevoz, koja je prosvjedovala i prošli tjedan. Prijevoznici, vlasnici autobusa traže od Vlade da im pomogne u dogovoru s bankama i leasing kućama o odgodi plaćanja kredita.

Naime, zbog koronavirusa sve njihove turističke i druge vožnje su otkazane, pa su ostali bez očekivanih prihoda i nisu u mogućnosti plaćati obveze. U Zadarskoj županiji takvih je prijevoznika oko stotinu i zapošljavaju između 300 i 350 radnika.

Jure Meštrović, iz Inicijative povremeni prijevoz.

"Danas je i paralelno na razini EU prosvjed, prosvjeduju i Nijemci i Austrijanci. Reakcija Vlade je izostala za sada, ništa se ne događa, hoće li biti sezone ili neće, ne znamo kad ćemo početi normalno raditi. Ova neizvjesnost nas ubija, to je naš najveći neprijatelj. Ovo je bio naš inicijalni plan B, nadam se da nećemo morati otkrivati i svoje planove C i D. U problemu smo i trebamo pomoć”.

Na prosvjednoj vožnji bilo je 50 tak autobusa i mini buseva koji su vozili od dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku, preko Poluotoka i Bulevara do Supernove i obilaznicom preko Bilog Briga ponovo do Višnjika.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.