Hrvatski radio

Radio Zadar

Meteorolozi predviđaju od sredine dana kišno nevrijeme uz bujične poplave

09.12.2022.

08:28

Autor: Radio Zadar/tp/sd

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Zeljko Mrsic / PIXSELL

Od sredine dana očekuje nas pogoršanje vremena, kiša, bujične poplave, podizanje razine more, predviđa meteorolog Duško Kraljev 

O nevremeni koje nas očekuje Duško Kraljev

Hidrološka prognoza do kraja tjedna

U noći na petak prognozirane su intenzivne i obilne oborine na području srednjeg Jadrana i njegove unutrašnjosti te je potrebno upozoriti na moguću lokalnu pojavu bujičnih i urbanih poplava na navedenim područjima. 


Tijekom jutra i prijepodneva u petak se nastavlja intenzivna i obilna oborinska epizoda koja će obilježiti ovaj vikend, prvo na predjelu sjevernog Jadrana, širem području Rijeke i Gorskom kotaru.


Kasnije tijekom petka intenzivna i obilna oborina može se očekivati na području gotovo cijelog Jadrana, njegovog zaleđa, Gorskog kotara i Like, što posljedično može izazvati lokalne urbane i bujične poplave te poplavljivanja krških polja na tim područjima.  Posebno valja istaknuti područje Rijeke i šire okolice sa zaleđem, gdje možemo očekivati iznimno velike količine oborina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vrijeme danas uz Duška Kraljeva

Svakog radnog dana, ujutro u 08.10 i poslijepodne u 14.30 sati poslušajte detaljnu prognozu vremena za Zadar i Zadarsku županiju. Kakvo nas vrijeme očekuje prognozira popularni zadarski meteorolog Duško Kraljev.

Poslušajte u Slušaonici