Hrvatski radio

Radio Zadar

"Mi smo spremni, ali država nije" - za Mjesni dom Dračevac

24.07.2017.

11:49

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"To je jedini gradski mjesni odbor od njih 37 koji nema apsolutno nikakve društvene prostorije za rad mjesnog odbora ni društvenih sadržaja za potrebe građana" - poručuju iz gradske uprave te najavljuju rješenje u suradnji s Ministarstvom državne imovine.

Pročelnica Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove Dolores Grdović Kalmeta navela je na jutrošnjem Kolegiju gradonačelnika kako grad na Dračevcu za ovu namjenu nema zemljište odgovarajuće veličine, te je nakon dugotrajnog traženja rješenja zatraženo u dodjelu zemljište u vlasništvu RH:

           To je niz malih rascjepkanih čestica s ruševinama na jednom dijelu čestica neposredno preko puta mjesne crkve.  Ukoliko bi RH dodijelila nama u vlasništvo taj prostor, u tom slučaju bi puno toga riješli. Tih 6 čestica ima ukupno 600 kvadrata. Na taj način bi dobili ne samo lijepe prostorije za zajednicu nego bi se uklonile i ruševine u samom centru mjesta koje se ne mogu rekonstruirati jer se nalaze u koridoru ceste. Ukoliko Ministarstvo državne imovine nama to dodijeli u vlasništvo, brzo ćemo pripremiti dokumentaciju i krenuti u izgradnju  - najavila je pročelnica Grdović Kalmeta uvodno izjavivši kako je MO Dračevac  jedini gradski mjesni odbor od njih 37 koji nema apsolutno nikakve društvene prostorije za rad mjesnog odbora ni društvenih sadržaja za potrebe građana.

Gradonačelnik Branko Dukić je ovaj problem na Dračevcu prokomentirao riječima "Eto mi smo spremni, ali država nije" izražavajući nadu kako će Ministarstvo pozitivno odgovoriti na zahtjev grada. Na današnjem kolegiju predstavio je i novog pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Tomislava Koronu dodajući kako pročelnika očekuje dosta posla u vrlo važnom resoru koji će pokazati čime sve grad raspolaže, što imamo i što možemo nuditi .   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.