Hrvatski radio

Radio Zadar

Milanović: Moj promukli glas i suzne oči su zbog alergije - alergije na prirodne impulse i neke društvene pojave

20.04.2022.

12:22

Autor: tp

Predsjednik Zoran Milanović

Predsjednik Zoran Milanović

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Za moj promukli glas i suzne oči krive su alergije, rekao je na početku svog govora predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Alergije na prirodne impulse i neke društvene pojave.  


U ovoj županiji se vidi da se radi, nastavio je dalje. a kad su u pitanju fondovi Europske unije mene onda zanima koliko smo uzeli, odnosno zanima me najprije koliko je ponuđeno i od toga koliko smo ostvariti.  Ako smo uzeli 50 od ponuđenih 100 onda smo slabi. Ne opravdavamo svoje članstvo u EU. Sigurnost, mir, stabilnost i debeo novčanik zato smo u Europskoj uniji, jer bez toga nema budućnosti za nas. 


Osvrnuo se na pandemiju i ponašanje tijekom njezinoga trajanja i kako je naveo "kopiranje velikih". 


Na nama je da mislimo na sebe, ali to ne znači da drugome kopaš jamu, kaže predsjednik Milanović. Ne trebaju nam podjele koje nisu nužne i koje su izbjegljive, ali ne tretirajmo društvo kao monolit u kojem svi misle isto, jer to znači da jedan misli za sve.Predsjednik MIlanović na svečanosti u županiji

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.