Hrvatski radio

Radio Zadar

Milijun kuna za energetsku obnovu obiteljskih kuća

10.05.2018.

10:22

Autor: Filip Buzov

Nikola Cutuk/PIXSELL

Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / -

Zadarska županija i za ovu je godinu osigurala milijun kuna za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća. Javni poziv trebao bi biti objavljen idućih dana, a dosadašnja iskustva govore o velikom interesu građana. Lani je potpisano četrdesetak takvih ugovora.

Iz Zadarske županije:

Mjere prihvatljive za sufinanciranje u smislu ovog Javnog poziva su mjere za povećanje energetske učinkovitosti i mjere za korištenje obnovljivih izvora energije. Prihvatljivi prijavitelji prema ovom Javnom pozivu su punoljetne, fizičke osobe s prebivalištem na području Zadarske županije. Sukladno ovom Javnom pozivu, pozitivno ocijenjeni prijavitelji mogu ostvariti bespovratna sredstva Zadarske županije za mjere povećanja energetske učinkovitosti u iznosu do 40% prihvatljivih troškova ulaganja, ali ne više od 30.000,00 kuna (s PDV-om) po kućanstvu, odnosno za mjere korištenja obnovljivih izvora energije u iznosu do 40% prihvatljivih troškova ulaganja, ali ne više od 15.000,00 kuna (s PDV-om) po kućanstvu. Ukoliko fizička osoba provede obje mjere temeljem Javnog poziva, ostvaruje pravo bespovratnih sredstava za svaku mjeru pojedinačno, odnosno ukupno ne više od 45.000,00 kn (s PDV-om) po kućanstvu.

Ukupna raspoloživa sredstva Zadarske županije za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća iznose 1.000.000,00 kuna, a osigurana su u Proračunu Zadarske županije za 2018. godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.