Hrvatski radio

Radio Zadar

Milijun kuna za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

17.05.2022.

14:22

Autor: Radio Zadar

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Šime Zelić / Pixsell

Zadarska županija i ove je godine osigurala milijun kuna za potpore poljoprivrednicima. Na mrežnim stranicama županije objavljen je javni poziv za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja, a prijave se zaprimaju do 13. lipnja 2022. godine.

Putem ovog javnog poziva moguće je financirati više različitih aktivnosti – od kupnje opreme, strojeva i alata, plastenika i staklenika, novih trajnih nasada, povećanja stočnog fonda i navodnjavanja pa do opremanja kušaonica, ulaganja u marketinške aktivnosti i ekološkog certificiranja proizvoda. 

Ukupan iznos potpora za poljoprivredu i ruralni razvoj iznosi milijun kuna, a javni poziv podijeljen je na dva dijela. Za mjere 1, 2, 3 i 8 osigurano je 800 tisuća kuna i to za kupnju opreme, strojeva, sadnog materijala, stoke te adaptacije/gradnje i opremanja objekata za preradu i prodaju vlastitih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na poljoprivrednom gospodarstvu (kušaonice i izletišta), dok je za mjere 6 i 7 osigurano 200 tisuća kuna za sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama, marketinške aktivnosti i certificiranje proizvoda.

„Iznos potpore za mjere 1, 2, 3 i 8 financira se u 100-postotnom iznosu te je najmanji traženi iznos potpore 10 tisuća kuna, a maksimalno se može dobiti 30 tisuća kuna. Za mjere 6 i 7 koje se odnose na certifikaciju i promociju poljoprivrednih proizvoda sufinancira se do 50 posto vrijednosti projekta, u maksimalnom iznosu od pet tisuća kuna“, pojasnio je pročelnik za poljoprivredu Daniel Segarić.

Svi zahtjevi za potpore moraju biti ispunjeni elektronski, a mogu se dostaviti putem pošte ili na e-mail poljoprivreda@zadarska-zupanija.hr. Na toj adresi mogu se postaviti i sva pitanja vezana uz javne pozive za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

📝Više na 👉 https://bit.ly/potpore-ruralnom-razvoju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.