Hrvatski radio

Radio Zadar

Milijuni za energetsku obnovu Psihijatrijske bolnice, osnovnih škola...

14.10.2019.

16:21

Autor: Filip Matijević

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

Deset ugovora o energetskoj obnovi potpisao je Marko Pavić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u Zadarskoj županiji. Novac dobivaju osnovne škole u Škabrnji i Gračacu, Agencija za ruralni razvoj, a Psihijatrijska bolnica Ugljan će ovim ugovorima obnoviti čak pet zgrada.

Upravo iz Zadra i Zadarske županije krenuo je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić u potpisivanje ugovora o energetskoj obnovi. Zadar je odabran kao jedan od primjera kako povlačiti novac iz fondova.

Zadarska županija je izuzetno uspješna što se tiče povlačenja fondova. Do sada je potpisano preko 2,4 milijarde kuna sredstava, a od toga 1,4 milijarde samo u gradu Zadru, istaknuo je Pavić.

U deset ugovora o energetskoj obnovi resorno ministarstvo sudjeluje s 11 milijuna kuna, a novac dobivaju osnovne škole u Škabrnji i Gračacu, Agencija za ruralni razvoj, a Psihijatrijska bolnica Ugljan će ovim ugovorima obnoviti čak pet zgrada.

Ukupna vrijednost ovih projekata je 28 milijuna kuna, a posebno me raduje što su to projekti koji nisu u gradu. Ovdje je u pitanju ruralni dio, posebno mi je drago zbog Gračaca, naglasio je zadarski župan Božidar Longin.

Popis ugovora uručenih u Zadru:

  •  Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA, Green Economy and CO2 GEC
  • Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA, Supporting konwledge capacity in ICT among SME to engage in growth and innovation - SKILLS+,
  • Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA, Civil Protection Emergency DSS based on CITIzen Journalism to ENhace Safety of Adriatic Basin - E-Citijens,
  • Psihijatrijska bolnica Ugljan, Energetska obnova zgrade Psihijatrijske bolnice Ugljan - Odjel 7 na adresi Ulica Otočkih dragovoljaca 42, Ugljan (Općina Preko)
  • Psihijatrijska bolnica Ugljan, Energetska obnova zgrade Psihijatrijske bolnice Ugljan - Upravna zgrada na adresi Ulica Otočkih dragovoljaca 42, Ugljan (Općina Preko)
  • Psihijatrijska bolnica Ugljan, Energetska obnova zgrade Psihijatrijske bolnice Ugljan - Odjel za alkoholizam na adresi Ulica Otočkih dragovoljaca 42, Ugljan (Općina Preko)
  • Psihijatrijska bolnica Ugljan, Energetska obnova zgrade Psihijatrijske bolnice Ugljan - Centar socijalne psihijatrije i rehabilitacije na adresi Ulica Otočkih dragovoljaca 42, Ugljan (Općina Preko)
  • Psihijatrijska bolnica Ugljan, Energetska obnova zgrade Psihijatrijske bolnice Ugljan - Zgrada socijalnog smještaja na adresi Ulica Otočkih dragovoljaca 42, Ugljan (Općina Preko)
  • Zadarska županija, Energetska obnova zgrade Osnovne škole Nikola Tesla na adresi Školska 12, Općina Gračac, Gračac
  • Osnovna škola Vladimira Nazora Škabrnja, Energetska obnova zgrade škole Vladimir Nazora Škabrnja

Ministar Pavić sutra će u Šibeniku potpisati čak 17 ugovora o energetskoj obnovi, a u Benkovcu još njih sedam.

 

 

     
     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.