Hrvatski radio

Radio Zadar

13:43 / 20.03.2019.

Autor: Božidar Kolega

Milijuni za stanove i vrtiće

Milijuni   za stanove i vrtiće

Milijuni za stanove i vrtiće

Foto: - / -

Zadnji korak je napravljen, te projektiranje, a potom i izgradnja stanova na predjelu Crvenih kuća za 100 zadarskih obitelji može početi. Čulo se to između ostalih tema na današnjem kolegiju zadarskog gradonačelnika

Na kolegiju predstavljen je nacrt predugovora između Grada Zadra i APN-a kojim se izražava zajednički interes za gradnju novih stanova za mlade obitelji u programu POS-a.

To je ono što želimo da cijene kvadrata stana našim mladim obiteljima bude što niža, kazao je između ostalog gradonačelnik Branko Dukić. 

Pročelnica Mirjana Zubčić podsjetila je da je zbog velikog zanimanja broj predviđenih stanova povećan sa 60 na 100.  U komunalnu infrastrukturu Grad Zadar je tu već dosada uložio 17 milijuna kuna podsjetio je pročelnik Darko Kasap, te dodao kako samo još treba izgraditi niskonaponsku mrežu do same trafostanice. Potpisivanjem ovog ugovora može se praktički početi s projektiranje same POS-ove zgrade dodao je Kasap.  

A ulaganjem 14 milijuna kuna koje je Grad Zadar dobio od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, odnosno iz Europskog socijalnog fonda 7 zadarskih vrtića unaprijedit će svoj rad, osigurati produljeni boravak i smjenski rad. Zaposlit će se i 78 novih djelatnika te verificirati novi odgojno obrazovni programi, kazao je pročelnik gradskog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić. 

Ovim projektom rad vrtića želi se uskladiti s potrebama i radnim obvezama roditelja – naglasio je gradonačelnik Branko Dukić.

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.