Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministar Banožić uputio čestitku povodom 29. obljetnice VRO Maslenica

22.01.2022.

11:31

Autor: tp/morh

Ministar Mario Banožić o nabavi vojne opreme

Ministar Mario Banožić o nabavi vojne opreme

Foto: HTV / HRT

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić uputio je čestitku povodom 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica '93 , u kojoj među ostalim kaže imali smo jasne ciljeve i iskazanu volju i Maslenica je pokazala svim našim ljudima kako je svehrvatska pobjeda blizu

 „Obilježavajući dvadeset i devetu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Maslenica sa zahvalnošću i ponosom prisjećamo se svih onih hrvatskih branitelja koji su za hrvatsku slobodu žrtvovali svoje zdravlje i svoje živote. Ova operacija pokazala je kako su, u nevjerojatno kratkom vremenu, hrvatski branitelji, prekaljeni u borbi, izrasli u neslomljivu i pobjedničku Hrvatsku vojsku, unatoč svim okolnostima koje nisu išle na ruku mladoj hrvatskoj državi.


Imali smo jasne ciljeve i iskazanu volju, zahvaljujući vodstvu na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Operacija Maslenica učvrstila je vjeru u naše mogućnosti, a ostvarenom veličanstvenom pobjedom i obranom oslobođenog područja pokazala je svim našim ljudima kako je svehrvatska pobjeda blizu. Naša snaga bila je zajedništvo, domoljublje i želja da jednom za sva vremena budemo svoji na svome, u jednoj i jedinstvenoj Hrvatskoj.


Čestitam vam, poštovani sudionici VRO Maslenica dvadeset i devetu obljetnicu! Ponos je riječ koja obilježava ove dane!“ poručuje ministar Banožić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.