Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministar Beroš i K.K. Zadar pozivaju na cijepljenje

12.06.2021.

13:49

Autor: M.Savić

Ministar Beroš i K.K. Zadar pozivaju na cijepljenje

Ministar Beroš i K.K. Zadar pozivaju na cijepljenje

Foto: - / -

Ministar zdravstva Vili Beroš odazvao se pozivu uprave Košarkaškog kluba Zadar te došao danas u zadarski sportski centar Višnjik kako bi obavijestio novinare o kampanji cijepljenja navijača i zainteresiranih građana koja počinje danas i traje idući tjedan.

 

Ministar je na Višnjik došao nešto prije podne gdje ga je na poznatom punktu cijepljenja dočekala dežurna liječnička, sportska te novinarska ekipa. U Zadar stiže ponukan nedavnom masovnom proslavom navijača koji su višestruko prekršili epidemiološke mjere ali i potrebom mijenjanja strategije procjepljivanja u zemlji, obzirom na oslabljen interes za cijepljenjem u zadnje vrijeme:

" Ono zbog čega sam tu je moja zahvala odluci kluba i navijača da se cijepe i zaštite sebe i tuđe zdravlje. Sretan sam što ima navijača koji žele biti i prvaci u odgvornosti." - rekao je Ministar ne uzimajući previše srcu kako kaže, propust Košarkaškog kluba Zadar jer je od toga važnija inicijativa kluba da pozove navijače ali i ljubitelje košarke na cijepljenje. Prvi čovjek kluba Željko Žilavec.

" Apsolutno smo svjesni organIzacijskog propusta i slijedi kazna što je za očekivati. Meni bi ipak bilo draže da se svi koji su izrazili želju za gledanjem utakmice odazovu i na cijepljenje."
To će kako najavljuje vrlo vjerojatno biti jedina opcija za nesmetano praćenje jesenske sezone u dvorani Višnjik. Ljubitelji zadarskog trofejnog sporta do sada su morali prije ulaska u dvoranu nositi negativne testove na Covid 19 i ovo je ipak otvoreni put do Višnjika. Dinamika i organizacija cijepljenja na VIšnjiku sasvim je zadovoljavajuća za liječničku ekipu. Glavni zadarski epidemiolog Alan Medić:

" Vjerujemo da ćemo do kraja mjeseca procijepiti 50 posto prvom dozom cjepiva dok će 30 posto njih primiri drugu dozu. Spremni smo za 50 kao i za 1000 građana dnevno."

Akcija kojoj je danas za navijače i ljubitelje košarke prva informativna postaja i poziv na cijepljenje nastavlja se kroz idući tjedan na istom starom punktu dvorane Višnjik tijekom cijelog dana. Odmak od rizičnog ponašanja stvar je osobne a posredno i kolektivne odogovornosti:

" Znam da je pred nama Europosko nogometno prvenstvo ali i turistička sezona. Moramo se prilagoditi okolnostima jer epidemija nije završila. Svako nepromošljkeno ponašanje je opasno poigravanje"
zaključio je resorni Ministar koji se na kraju cijepio jednu novinarku ali i prvog ćovjeka kluba Željka Žilavca.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.