Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministar Butković u Zadar "dovozi" 25 novih autobusa

29.08.2018.

07:49

Autor:

Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

U zadarskoj gradskoj upravi danas će biti potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Nabava novih autobusa za Liburniju", a kako je najavljeno bit će nazočan i ministar prometa Oleg Butković.

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 45 milijuna kuna, od čega 36 milijuna iz EU fondova. Cilj projekta je osigurati održivu, sigurniju i kvalitetniju uslugu javnog prijevoza nabavom 25 novih autobusa, te povećati učestalost vožnji i smanjiti negativan utjecaj na okoliš. Nova vozila koristit će se na gradskim i prigradskim autobusnim linijama.

Ugovor od dodjeli bespovratnih sredstava potpisat će ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petric sa direktorom tvrtke Liburnija d.o.o. Edvinom Šimunovim, u nazočnosti župana Zadarske županije Božidara Longina i gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.