Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministar Ćorić: Rast broja ugovora na određeno vrijeme je problem

19.05.2017.

11:37

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nismo zadovoljni povećanjem broja ugovora na određeno vrijeme, kazao je jučer u Zadru ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić. Svako povećanje takve vrste ugovora za neku ekonomiju predstavlja problem jer vodi nesigurnosti - naglasio je Ćorić.

Moramo ipak imati na umu činjenicu da je to posljedica višegodišnje recesije, stoga se iz takvog trenda može izaći jedino kroz pozitivnu ekonomsku klimu, povećanje zaposlenosti i gospodarskog rasta, istaknuo je Ćorić. 

Svako povećanje omjera, odnosno udjela ugovora na određeno vrijeme  u ukupnom broju ugovora odnosno osoba koje rade na određeno vrijeme u ukupnom broju aktivnih zaposlenih osoba za neku ekonomiju predstavlja problem jer vodi ka nesigurnosti. Naravno još jednom da nas taj broj ugovoro, odnosno činjenica da takvih ugovora po nekim podacima ima negdje do 25 % u Republici Hrvatskoj, naravno da nas to ne veseli, međutim vjerujemo da ove pozitivne ekonomske okolnosti i daljnji rast gospodarstva , povećanje broja zaposlenih da će voditi smanjenju udjela ovih ugovora među ukupnim brojem zaposlenih u Republici Hrvatskoj. - izjavio je ministar Ćorić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.