Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministar Jovanović: Krajnje je vrijeme za useljenje u Mocire

19.02.2013.

15:49

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar Jovanović sastao se danas i s predstavnicima Grada Zadra te se razgovaralo o dovršetku Centra Mocire. Krajnje je vrijeme za useljenje u objekt u koji do sada utrošeno više od 45 milijuna kuna, poručio je ministar.

Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić i ministar Željko Jovanović na današnjem su sastanku dogovorili da dovršetak radova na Centru Mocire svakako ide dalje. Vrančić je istaknuo kako je još jedino upitan model. Ovisno o ishodovanju svih suglasnosti, istodobno bi se gradila i sportska dvorana i dovršavali radovi na već izgrađenim objektima, odnosno do početka gradnje dvorane useljivi bi bili vrtić, škola i stacionar. Ministar Jovanović, kojega ne muči čija je odgovornost za prekid radova i devastaciju prostora, ističe da je krajnje vrijeme za useljenje u objekt u koji do sada utrošeno više od 45 milijuna kuna.

Postoji 45 milijuna 524 razloga da djeca već sutra budu u građevini koja je dovršena 95%. Iz tog razloga mi smo se danas dogovorili i službeno donijeli zaključak, dakle Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Grad Zadar donose zaključak gdje će zatražiti od Ministarstva gospodarstva da sukladno pozitivnom mišljenju državnog odvjetništva omogući prenošenje prava ugovora o radu i dovršetak sportske dvorane u najkraćem mogućem roku. Istovremeno ne želeći gubiti vrijeme mi ćemo zatražiti i zamoliti Grad Zadar da krene u mogućnost faznog preuzimanja izgrađenog objekta. Dakle da se izvrši useljenje u vrtić i školu dok ne bude dovršena sportska dvorana

rekao je ministar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.