Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministar Krstičević gradonačelniku predao zastavu u spomen na VRO Maslenica

24.08.2018.

16:47

Autor: HRT centar Zadar / MORH

foto: I. Perica / HRT centar Zadar

foto: I. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Hrvatsku zastavu, dugačku 30 metara, koja je prvi put zavijorila na zvoniku zadarske katedrale, na 25. obljetnicu VRO Maslenica, ministar Damir Krstičević danas je uručio gradonačelniku Zadra Branku Dukiću. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane obišao je i postrojbe u vojarni u Zemuniku.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević predao je u petak, 24. kolovoza 2018. gradonačelniku Grada Zadra Branku Dukiću zastavu koja je povodom 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica razvijena sa zvonika katedrale Svete Stošije.

Predaji zastave prisustvovali su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul.

Ministar Krstičević pri predaji zastave zahvalio je braniteljima te obiteljima poginulih, nestalih i poginulih branitelja Grada Zadra na žrtvi koju su podnijeli u vojno-redarstvenoj operaciji Maslenica kako bi bio uspostavljen mir u zadarskom zaleđu.

„Vojno-redarstvenom operacijom Maslenica Hrvatska vojska pokazala je svijetu da je u stanju obraniti Hrvatsku“, izjavio je ministar te građanima Zadra poručio: „Neka vam ova zastava bude simbol zajedništva, mira, pobjede i slobode.“

Ministar je obećao da će Hrvatska vojska nastaviti pomagati građanima Zadra pri elementarnim nepogodama.

„Nastavit ćemo njegovati sinergiju koju smo uspostavili u Domovinskom ratu“, naglasio je ministar Krstičević.

Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić zahvalio je ministru Krstičeviću na darovanoj zastavio te rekao da će njegov grad nastaviti njegovati odnos uspostavljen s Hrvatskom vojskom.

„Grad Zadar ima obvezu nastaviti podržavati Hrvatsku vojsku i brinuti o njoj i to ćemo nastaviti činiti obilježavanjem obljetnica vojno-redarstvenih operacija Domovinskog rata“, istaknuo je Dukić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.