Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministar Lorencin o prevarenim učenicima

11.06.2015.

16:10

Autor: F. Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar turizma Darko Lorencin je u Biogradu otvorio Vespa dane, najveće svjetsko okupljanje vlasnika kultnog motocikla. Nakon toga je komentirao slučaj prevarenih učenika - najavio je kako će se "određene police moći naplatiti" .

Učenici desetak škola diljem zemlje, čini se - postali su najvećim žrtvama prijevare jedne turističke agencije iz Čakovca. Agencija je organizirala maturalna putovanja i nastavu u prirodi, no novac koji je dobila nije uplatila prijevoznicima i hotelijerima.

 "Očito se radi o kriminalnom činu, još čekamo konačan nalaz inspekcije" - komentirao je ministar Lorencin. Upitali smo ga  i hoće li prevarenim roditeljima biti vraćen novac...

              ...ono što imamo informaciju je da će se određene police moći naplatiti i novac će biti povraćen. Reakcije i nas i inspekcije i vas medija trebaju biti energične i ovo treba istaknuti kao primjer koji se ne smije događati, komentirao je ministar Lorencin nakon što je u Biogradu otvorio Vespa dane.

U Biogradu i Zadru ovih se dana održava moto spektakl. Dolazi čak pet tisuća vozača iz svih krajeva svijeta, a razlog je "Svjetski dani vespe". Na svečanom otvorenju sudjelovao je i ministar turizma koji je početak manifestacije označio tako što je i sam upalio jedan kultni talijanski skuter. 

Vespa susreti organiziraju se još od 50 - tih godina prošlog stoljeća, no ovo je prvi put da se održavaju u Hrvatskoj ističu organizatori iz Vespa kluba Hrvatska. Sudionici iz svih krajeva. Na vespama koje su svojim bojama uistinu uljepšale biogradsku obalu gdje je i održano svečano otvorenje, istaknute su brojne zastave. Najstariji vozač vespe u Hrvatskoj na čuđenje mnogih ne dolazi s mora nego s kontinenta. Riječ je Borisu Ožaniću iz Samobora. 

Ministar turizma Darko Lorencin koji se na kraju i provozao s veselom povorkom, pohvalio je manifestaciju. Najuzbudljiviji dio najavjen je za subotu kada kreće Svečani defile pet tisuća vespi i to od Biograda do Zadra, slika je to koja će sigurno obići cijeli svijet.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.