Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministar Marić: Država je zakazala u odnosu prema Gračacu

16.05.2017.

19:48

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Država je u proteklih 20 godina zakazala u svom odnosu prema Gračacu, kazao je danas u tom mjestu ministar državne imovine Goran Marić gdje je s predstavnicima lokalne vlasti razgovarao o stavljanju u funkciju zapuštene državne imovine.

U Gračacu su u prvom redu zainteresirani za obnovu zgrade stare bolnice koja propada već više od dva desetljeća i koju bi željeli preurediti u starački dom. Vjeruju kako bi to bio i dobar preduvjet za pokretanje zdravstvenog turizma na gračačkom području. 20 godina se nije ulagalo ni u obnovu stambenih zgrada u Gračacu, koje su također dijelom u vlasništvu Republike Hrvatske. Moramo pronaći rješenje za aktiviranje zapuštene imovine, posebno u onim područjima iz kojih se stanovništvo iseljava, kazao je ministar Marić:

Tako da moramo pronaći rješenja za nekoliko projekata na području općine koja će zainteresirati mlade da ostanu da vide svoju budućnost u ovom kraju. Razgovarali smo o konkretnim projektima i mislim da ćemo iznaći modele i načine kako bar neke od tih projekata riješiti.

Podsjetio je ipak i na probleme s kojima se ministarstvo suočava:

62 i pol tisuće neriješenih zatečenih predmeta u ministarstvu. Sada nakon 5 mjeseci izvršili smo duboki uvid u stanje. Stanje nije nimalo ohrabrujuće. Ali ohrabrujuća je želja gradonačelnika i načelnika , ali i ove Vlade i ministarstva na rješavanju tih problema . Velik posao očekuje ministarstvo, ali mislim i da smo već velik dio i počeli raditi.

Ako u posljednjih 10 godina ovdje nije riješen ni jedan problem oko zapuštene državne imovine, a ove godine riješimo dva ili tri, onda će to biti velik iskorak, rekao je ministar Goran Marić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.