Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministar Medved na turniru u Selinama

02.05.2016.

12:46

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Svjedočimo veličini generacijske odanosti prema prijateljima ", poručio je ministar branitelja Tomo Medved iz Selina kod Starigrada s 22. memorijalnog malonogometnog turnira u čast heroja Domovinskog rata Damira Tomljanovića Gavrana.

Nakon odavanja počasti Damiru Tomljanoviću – Gavranu kod kapelice bl. Alojzija Stepinca, ministar se u subotu 30.travnja sa izaslanstvom uputio i do spomen obilježja poginulom branitelju Senadu Županu gdje je također održana kratka komemoracija i sjećanje na ovog poginulog heroja domovinskog rata. Zahvalio je svima koji se odazivaju bilo podrškom u organizaciji ili sudjelovanju u utakmicama turnira iz godine u godinu te tako čuvaju uspomenu na heroja Domovinskog rata koji je život izgubio u obrani Zadarskog zaleđa 17. veljače 1994. godine. Damir je bio uzor svima; prije svega uzoran mladi čovjek, a u Domovinskom ratu istinski heroj koji je uvijek išao prvi, te se dokazivao djelima, nikad riječima, uživao je iznimno poštovanje svojih kolega suboraca koji ga ni danas ne zaboravljaju a organizacijom memorijalnog turnira za Damira poručuju –Priča o Gavranu nikada neće završiti - poručuju iz Udruge pripadnika Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika ''Damir Tomljanović – Gavran'' Zadar. 

 

U priopćenju se dodaje kako je u povratku s Velebita, ministar branitelja Tomo Medved s izaslanstvom obišao je u mjestu Modrič braniteljsku zadrugu ''Dagnja'' koja se bavi uzgojem daganja. Predstavnici braniteljske zadruge upoznali su ministra branitelja sa djelatnostima zadruge te su razgovarali i o problematici s kojom se susreću u radu zadruge.

Na igralištu  u Selinama upriličen je ručak a za ugodnu atmosferu pobrinuli su se članovi Udruge pripadnika Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika ''Damir Tomljanović – Gavran'' iz Šepurina koji su uz nogometno igralište pripremali 150 litara vojničkog graha i slavonskog čobanca te tri kotla Daganja koje je donirala Braniteljska zadruga ''Dagnja''. Finalna utakmica za prvo mjesto odigrana je između ekipa URV 4. gbr i IPA Zagreb u kojoj je rezultat bio 0:2. U utakmici za treće mjesto ekipa Udruge dragovoljaca i branitelja domovinskog rata 112. brigade je slavila protiv URV 1.gbr sa rezultatom 3:1.

Po završetku turnira najboljim ekipama i pojedincima nagrade su uručili gospođa Marija Tomljanović, Ivica Arbanas kao posebni izaslanik ministra branitelja, Krste Ramić – načelnik općine Starigrad, Željko Turić u ime UP SG SOD ''D.T.-GAVRAN'', Darko Katuša – dopredsjednik URV 1.gbr.

                Hvala Vam svima što se svake godine odazivate ovome turniru u sjećanje na moga sina i sve poginule branitelje. Vi ste svi pobjednici, hvala Vam ne svemu što ste učinili za Domovinu, rekla je majka Damira Tomljanovića Gavrana gđa Marija Tomljanović uručujući prijelazni pehar pobjednicima turnira.

Na kraju turnira nazočnima se obratio Ivica Arbanas kao izaslanik ministra branitelja te je zahvalio svima na sudjelovanju uz poziv da se i iduće godine vidimo na istome mjestu sa istim ciljem, navodi se u priopćenju.

 Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa sastavljenih od veterana Domovinskog rata.

Ekipe sudionici ovoga memorijalnog turnira bile su :

1.         Udruga ratnih veterana 1.gbr "Tigrovi"

2.         Udruga ratnih veterana 4. gbr. "Pauci"

3.         GOMBR-A

4.         Zapovjedništvo specijalnih snaga - DELNICE

5.         UHDDR Benkovac

6.         IPA Zagreb

7.         Veterani NK Hajduk - Pridraga

8.         Udruga SJP "Poskoci"-Zadar

9.         Veterani Starigrad  - Seline

10.       Udruga pripadnika SG SOD "D. T. Gavran" Zadar

11.       Udruga dragovoljaca i branitelja domovinskog rata 112. brigade

12. Udruga 7. domobranske pukovnije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.