Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministar Mrsić o otkazima i radnom vremenu

22.11.2013.

11:00

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić u Zadru je pojasnio napise iz dijela medija kako će se novim izmjenama o radu, moći raditi i do šezdeset sati tjedno te u kojim slučajevima će i trudnice moći dobiti otkaz. Ministar ističe kako će to biti samo u slučajevima kada poduzeće u kojem su zaposlene ode u likvidaciju.

   

         " Mi i danas imamo radnika koji su formalno zaposleni u tvrtki koja ne postoji. Prema tome, trudnice i dalje ostaju potpuno zaštićene. To je samo popunjavanje jedne pravne praznine. Kada govorimo o radnom vremenu mi moramo omogućiti poslodavcima da se prilagode potrebama i zahtjevima tržišta, ali da s druge strane i radnici budu zaštićeni. Jer, mi u tim promjenama i dalje ostajemo pri tome da radnik u tom razdoblju od četiri tjedna ne može raditi duže od četrdeset, odnosno 48 sati, pa će onih osam sati biti plaćeno kao prekovremeno." - kazao je ministar Mirando Mrsić danas u Zadru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.