Hrvatski radio

Radio Zadar

15:20 / 21.01.2016.

Autor: HRT centar Zadar

Ministar zaštite okoliša i prirode : Slaven Dobrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drugi Zadranin u novoj Vladi je 49-ogodišnji je prof. Slaven Dobrović, novi Ministar zaštite okoliša i prirode čije ime je manje poznato u Zadru jer živi i radi u Zagrebu. Profesor je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Glavna područja njegovog znanstvenog interesa su vode i zaštita okoliša.

SLAVEN DOBROVIĆ - Predložen je za novog ministra zaštite okoliša i prirode, a na tu funkciju dolazi s mjesta izvanrednog profesora zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje gdje je obnašao dužnost voditelja Katedre za inženjerstvo vode i okoliša.  Na parlamentranim izborima je kao kandidat Mosta nezavisnih lista u VII. izbornoj jedinici izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru. 

Slaven Dobrović rođen je u Zadru, 29. kolovoza 1967. godine. Oženjen je i otac sedmero djece. Dragovoljac je Domovinskog rata. Član je Hrvatske gorske službe spašavanja. Član je nekoliko domaćih i međunarodnih strukovnih udruga, kao primjerice Hrvatskog društva za zaštitu voda i mora i međunarodne udruge International Water Association. 

Diljem Hrvatske promotor je ekološki zasnovanih sustava za gospodarenje otpadom, jedan od koautora sustava na otoku Krku. U svojstvu suradnika i predavača sudjelovao je na međunarodnim projektima i radionicama na temu održivog upravljanja resursima i gospodarenjem otpadom. 

Doktor znanosti Slaven Dobrović izvanredni je profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu gdje obnaša dužnost voditelja Katedre za inženjerstvo vode i okoliša. Na diplomskom i postdiplomskom studiju drži kolegije s tematikom prerade vode, zaštite okoliša i gospodarenja otpadom te kao mentor vodi završne, diplomske, magistarske i doktorske radove.

Oženjen je i otac sedmero djece.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.