Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministarstvo kulture izdvojilo gotovo 900 tisuća kuna za potpore umjetnosti

04.12.2020.

18:42

Autor: hina

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Ministarstvo kulture i medija objavilo je u petak rezultate Javnog poziva za potporu dijelu troška izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene (klasična i jazz glazba) djelatnosti kojim je osigurana potpora u iznosu od 882.925 kuna za 29 programa.

Tako je, kazališna družina Kerekesh teatar za program Kazališno buđenje dobila 100 tisuća kuna, a umjetnička organizacija Planet art za program On line Kazalište uživo 90 tisuća kuna, dok je Hrvatski barokni ansambl dobio 70.000 kuna potpore dijelu troška izvedbe u 21. koncertnoj sezoni.

Po 50 tisuća kuna dobili su kazalište "Mala scena", za program "Mala scena", te "Kazalište Moruzgva", kojem je potpora pripala za izvedbe na Sceni Vidra u Zagrebu i Dvorani Lora u Splitu. Po 40 tisuća kuna dobili su kazališna družina Vesela republika za program Vesela republika u veselim vremenima i B Glad Produkcija d.o.o. za gostovanja kazališnih predstava te kazališna družina DASKA.


Ministarstvo kulture i medija navodi kako je Javnim pozivom za sufinanciranje dijela troška izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene djelatnosti reagiralo na uočenu potrebu za dodatnom potporom aktivnostima u području izvedbenih umjetnosti u okolnostima smanjenih prostornih kapaciteta i posljedične nemogućnosti pokrivanja dijela troškova izvedbi u razdoblju od 1. listopada 2020. do 1. listopada 2021. godine.


Na Javni poziv koji je trajao od 30. listopada do 16. studenog 2020. godine pristigle su 34 prijave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.