Hrvatski radio

Radio Zadar

18:42 / 04.12.2020.

Autor: hina

Ministarstvo kulture izdvojilo gotovo 900 tisuća kuna za potpore umjetnosti

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Ministarstvo kulture i medija objavilo je u petak rezultate Javnog poziva za potporu dijelu troška izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene (klasična i jazz glazba) djelatnosti kojim je osigurana potpora u iznosu od 882.925 kuna za 29 programa.

Tako je, kazališna družina Kerekesh teatar za program Kazališno buđenje dobila 100 tisuća kuna, a umjetnička organizacija Planet art za program On line Kazalište uživo 90 tisuća kuna, dok je Hrvatski barokni ansambl dobio 70.000 kuna potpore dijelu troška izvedbe u 21. koncertnoj sezoni.

Po 50 tisuća kuna dobili su kazalište "Mala scena", za program "Mala scena", te "Kazalište Moruzgva", kojem je potpora pripala za izvedbe na Sceni Vidra u Zagrebu i Dvorani Lora u Splitu. Po 40 tisuća kuna dobili su kazališna družina Vesela republika za program Vesela republika u veselim vremenima i B Glad Produkcija d.o.o. za gostovanja kazališnih predstava te kazališna družina DASKA.


Ministarstvo kulture i medija navodi kako je Javnim pozivom za sufinanciranje dijela troška izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene djelatnosti reagiralo na uočenu potrebu za dodatnom potporom aktivnostima u području izvedbenih umjetnosti u okolnostima smanjenih prostornih kapaciteta i posljedične nemogućnosti pokrivanja dijela troškova izvedbi u razdoblju od 1. listopada 2020. do 1. listopada 2021. godine.


Na Javni poziv koji je trajao od 30. listopada do 16. studenog 2020. godine pristigle su 34 prijave.