Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministarstvo Pomorstva udovoljilo otočanima

05.03.2015.

18:04

Autor: dp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon sastanka u Ministarstvu pomorstva prometa i infrastrukture dogovoreno je da se trajektni promet 30. ožujka seli u Gaženicu, a isti dan uspostavlja se brodska linija Zadar ( Ošljak ) Preko s osam dnevnih polaznih i povratnih putovanja na Poluotok.

Vidljivo je to iz priopćenja koje je u posljepodnevnim satima medijima upućeno iz Ministarstva, i koje prenosimo u cijelosti:

Na današnjem sastanku s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdaš Dončićem, načelnici  općina Kali, Kukljica, Preko, Tkon i Pašman na temu dogovora o premještanju trajektnog prometa u Novu luku Gaženica u Zadru dogovoreno je kako će se sve trajektne linije koje su do sada ticale grad Zadar (Poluotok) 30. ožujka 2015. godine prebaciti u Novu luku Gaženica, sukladno važećoj Odluci VRH o učestalosti putovanja. Istog dana biti će uspostavljena brodska linija 409 Zadar (Ošljak) – Preko s osam  dnevnih polaznih i povratnih putovanja u grad Zadar (Poluotok).

Prijedlog plovidbenog reda za brodsku i trajektnu liniju bit će usuglašen u najkasnijem roku od dva tjedna. Dodatnom analizom prometa temeljenom na stvarnim pokazateljima u sljedeća dva mjeseca razmotrit će se mogućnost prilagodbe stvarnim potrebama na obje linije - 431 i 409. U cilju skrbi o interesima otočana navedenim dogovorom Ministarstvo u potpunosti provodi sve odluke Vlade RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.