Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministarstvo: Terminal u Gaženici 2017.

29.09.2015.

15:30

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Infrastrukturni radovi u luci Gaženica (LOT I, LOT II i LOT IIIa) u potpunosti su završeni. Vrijednosti su 1,1 milijardi kuna od čega je 807 milijuna kuna uloženo u protekle tri godine. Natječaj za izvođača nove zgrade putničkog terminala bit će objavljen tijekom idućega mjeseca.

Također se navodi da je završen postupak pretkvalifikacijekroz koji se javilo 10 respektabilnih građevinskih kompanija. Očekivani završetak natječaja i potpisivanje ugovora s izvođačem očekuje se u veljači 2016. godine, a potkraj 2017. završetak gradnje novog terminala. To su izvijestili iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u pozivu medijima da će ministar Siniša Hajdaš Dončić sutra obići lučke i cestovne projekte na zadarskom području. 

Također je predviđen i obilazak novih investicija prvenstvenog koncesionara teretne Luke Zadar d.d. Ministar će isto tako obići radove na rekonstrukciji i denivelaciji križanja Jadranske magistrale i županijske ceste u Bibinjama. Ukupna vrijednost investicije je 12.759.310,37 kuna, a predviđeni rok završetka je veljača 2016. godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.