Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministarstvo zdravstva demantira da je izbrisano 4000 prijavljenih

24.04.2021.

16:37

Autor: hina

Davor Puklavec/PIXSELL (ilustracija)

Davor Puklavec/PIXSELL (ilustracija)

Foto: - / -

Ministarstvo zdravstva demantiralo je u subotu medijske napise da je u razdoblju testnog rada iz sustava CijepiSe 23. veljače izbrisano 4.000 prijavljenih građana te kažu kako se radilo o manjem tehničkom neskladu između spajanja unesenih podataka s podacima osiguranika.

"Ministarstvo zdravstva došlo je do tog saznanja prilikom traženog očitovanja tvrtke koja je izradila i održava stranicu cijepise.zdravlje.hr. Pri tome je utvrđeno da kod 200 građana prijavljenih u testnoj fazi nisu upareni svi podaci koji su nužni kako bi se zainteresirani mogli pozvati na cijepljenje", navodi se u priopćenju.

Slijedom tih informacija, Ministarstvo zdravstva je zatražilo hitno rješavanje uočenog problema koji je upravo u tijeku.


Ističe se i kako unatoč nepravilnostima prijavljeni građani neće izgubiti red na cijepljenje u sustavu CijepiSe jer redni broj prijave ne utječe na dodjelu termina na cijepljenje već se određuje prema prioritetima koji su definirani u Planu cijepljenja.


Dsad je u sustav CijepiSe prijavljeno blizu160.000 građana s ispravno unesenim podacima te, izuzev navedenih tehničkih nepravilnosti, nije zabilježen drugi izazov te prirode, poručili su iz Ministarstva zdravstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.