Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministrica Divjak čestitala Sveučilištima u Zadru i Splitu

28.06.2019.

17:35

Autor: Radio Zadar

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Posebno čestitam Sveučilištima u Zadru i Splitu jer su uspjeli i u ovom prvom kolu ući u dvije mreže europskih sveučilišta, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, na redovitom sastanku zajedničkog odbora ministara obrazovanja država potpisnica CEEPUS-a.

CEEPUS je program akademske mobilnosti studenata i nastavnog osoblja srednje i istočne Europe, mreža koja slavi 25 godina postojanja. Sastankom s 12 izaslanstava je predsjedala ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak koja je uz ostalo rekla: CEEPUS nam je bio izvrstan prije nego što smo imali ERASMUS, a sada nam je CEEPUS prilika da učvrstimo odnose sa zemljama koje su nam partneri, ne samo u ERASMUS-u, nego na primjer i u ovim novim europskim mrežama sveučilišta i evo ja koristim priliku da posebno čestitam Sveučilištu u Splitu i Sveučilištu u Zadru koji su uspjeli i u ovom prvom kolu ući u dvije mreže europskih sveučilišta koje su vezane uz istraživanje mora, Sredozemlja i urbanog razvoja na obali.

Blaženka Divjak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.